Judit
3 °C
7 °C

PR-fogás a legújabb magyar bankbüntetés

2014.03.14. 10:29

Politikai PR-fogásnak tartják a külföldi elemzők a bankok tegnap bejelentett büntetését a Wall Street Journal cikke szerint – írja a Napi.hu. Az MNB 35 kereskedelmi bankot büntetett meg a fogyasztók érdekeinek védelmére hivatkozva, mivel azok áthárították a tranzakciós illeték jelentős részét.

A magyar kormány és a jegybank közötti viszony együttműködő - figyelmeztette ügyfeleit a múlt héten a francia Société Générale. Az MNB elnöke, Matolcsy György Orbán Viktor kormányfő szoros szövetségese. Az Orbán-kormány 2010 óta bevezetett, sokat vitatott gazdaságpolitikai intézkedéseinek atyja Matolcsy volt, aki egy évvel ezelőttig gazdasági miniszterként szolgált a kormányban.

Küldtek egy újabb üzenetet a népnek, amely arról szól, hogy a kormány továbbra is harcol a bankok ellen, védi velük szemben az emberek érdekeit - értékelte a büntetést Timothy Ash, a Standard Bank ismert feltörekvő piaci elemzője. Jó sok PR, halovány hatással a bankokra - mondta az elemző.

A WSJ idézi Orbán bankokról szóló gondolatait, és azt is, hogy az EBRD szerint Magyarországon kell a legtöbb közterhet fizetnie a bankszektornak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?