Részvényt vett a Telekom-vezér

2014.03.14. 14:07

Összesen 40 625 Magyar Telekom-részvényt vásárolt Christopher Mattheisen, a társaság vezérigazgatója darabonként 320 forintos árfolyamon a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) csütörtökön - közölte a Magyar Telekom Nyrt. pénteken a BÉT honlapján. A tranzakciót követően Christopher Mattheisen tulajdonában 137 471 Magyar Telekom-részvény van.

A vezérigazgató részvényvásárlása a társaság igazgatósága által 2011 decemberében jóváhagyott és 2012-től indított kiegészített részvényvásárlási program keretében történt. A program lényege, hogy a társaság vezérigazgatója köteles az éves bruttó prémiuma minimum 10 százalékának megfelelő összeget Magyar Telekom-részvényekbe fektetni, ami önkéntesen maximum 33,3 százalékig emelhető, írta az MTI.

Az így megvásárolt részvényeket négy évig kell tartani, ezalatt a papírok nem adhatók el. A feltételek teljesülése esetén a vezető négy év elteltével a személyes befektetés során vásárolt minden részvény után egy további részvényt kap a társaságtól térítésmentesen. A tervek szerint a program öt éven keresztül évente megújul, ennek keretében ez a harmadik személyes befektetés - közölte a Magyar Telekom.