Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Részvényt vett a Telekom-vezér

2014.03.14. 14:07

Összesen 40 625 Magyar Telekom-részvényt vásárolt Christopher Mattheisen, a társaság vezérigazgatója darabonként 320 forintos árfolyamon a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) csütörtökön - közölte a Magyar Telekom Nyrt. pénteken a BÉT honlapján. A tranzakciót követően Christopher Mattheisen tulajdonában 137 471 Magyar Telekom-részvény van.

A vezérigazgató részvényvásárlása a társaság igazgatósága által 2011 decemberében jóváhagyott és 2012-től indított kiegészített részvényvásárlási program keretében történt. A program lényege, hogy a társaság vezérigazgatója köteles az éves bruttó prémiuma minimum 10 százalékának megfelelő összeget Magyar Telekom-részvényekbe fektetni, ami önkéntesen maximum 33,3 százalékig emelhető, írta az MTI.

Az így megvásárolt részvényeket négy évig kell tartani, ezalatt a papírok nem adhatók el. A feltételek teljesülése esetén a vezető négy év elteltével a személyes befektetés során vásárolt minden részvény után egy további részvényt kap a társaságtól térítésmentesen. A tervek szerint a program öt éven keresztül évente megújul, ennek keretében ez a harmadik személyes befektetés - közölte a Magyar Telekom.