Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Varga titokban az IMF-fel tárgyalt

2014.03.17. 12:40

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hivatalában fogadta a Nemzetközi Valutaalap (IMF) misszióvezetőjét, Costas Christout és Johann Pradert, az IMF igazgatóságában Magyarországot is képviselő igazgatót, írja a Napi.hu.

A szokásos kétévenkénti gazdasági konzultáció keretében az IMF delegációja március 5–17. között Magyarországon tárgyalt az NGM közleménye alapján. Akárcsak az elmúlt években, idén sem zárta a látogatást közös sajtótájékoztató, amire a korábbi évtizedekben rendszeres példa volt.

Az IMF képviselői nemcsak a kormányzati szervekkel, hanem a jegybank, a kutatóintézetek, és a Költségvetési Tanács vezetőivel is egyeztetnek.

A mostani az első hivatalos tárgyalássorozat azóta, hogy Magyarország a lejárat előtt, 2013-ban visszafizette az IMF-nek a 2008-ban felvett 20 milliárd eurós hitelt, és az IMF budapesti irodája is bezárt.