Erzsébet
1 °C
4 °C

Pénzosztó szakértőt keres? Válogasson!

2014.03.18. 12:50

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) feladatait április 15-tel a minisztériumok veszik át, írja az MTI. Bizonytalanná válik ezért az NFÜ-nél dolgozó több mint kézezer szakember sorsa, akik uniós pályázatok kezelésével foglalkoznak. 

A Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkársága szerint összesen 2009 dolgozót érint az eset, akik közül ötszáznak határidős szerződése van.

Az államtitkárság szerint az átalakítással kapcsolatos ütemterveket már elkészítették, és ezek tükrében döntik majd el, hogy a több mint 2000 szakemberből hányra lesz szükség.

Ezzel párhuzamosan a napokban jelent meg a kormányhatározat arról, hogy az uniós pályázatok kezelésével kapcsolatos feladatokat a szakminisztériumoknak saját erőforrásaikra támaszkodva kell teljesíteniük április 15-től.

 

 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?