Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Már van, aki pénzt adna a görögöknek

2014.03.19. 17:31

Kihasználva a kötvényhozamok esését, a tervezett második fél év helyett már az első fél évben kötvénnyel jelentkezik Görögország.

Görögország a korábban tervezettnél előbb, már az első fél évben visszatér a kötvénypiacra - jelentette be a görög pénzügyminisztérium egyik tisztviselője szerdán. A hat éve recesszióban lévő ország négy éve nem ad el 12 hónapnál hosszabb futamidejű adósságpapírt, mivel a kötvények hozama rekordmagasságúra nőtt. Az állampapírpiacon ezért csak legfeljebb egyéves lejáratú kincstárjegyeket értékesít.

A pénzügyminisztériumi illetékes azt mondta, hogy kihasználva a kötvényhozamok esését, a tervezett második fél év helyett már az első fél évben kötvénnyel jelentkezik Görögország. Azt, hogy pontosan mikor, még nincs eldöntve, a hosszú ideje első kötvény azonban nagy valószínűséggel 5 éves lejáratú és nem túl nagy, 1,5-2 milliárd euró összegű lesz.