Judit
2 °C
7 °C

Megszűnik a Társadalmi Riport

2014.03.19. 16:50

A Tárki most jelentette volna meg a Társadalmi Riport 2014-et. Ez egy jelentés, ami egy sorozat része, a magyar társadalom állapotát mutatja be adatokkal, 1990 óta minden második évben publikálták. Egészen idáig.

5-6 millió forint

867215 5

Már 2012-ben sem támogatta a megjelenést a kormány, ám akkor még kaptak támogatást egy német alapítványtól. Idén viszont már sehogyan sem jelenik meg. Ami annak fényében különösen érthetetlen, hogy egy 5-6 millió forintos költségigényről lenne szó.

"Úgy véljük, egy végletesen megosztott, túlpolitizált országban élünk, amelyben az utóbbi évtizedben fokozatosan szűkült be a tere a tényekre alapozott politikacsinálásnak és a független társadalomkutatásnak is" - írják a szerkesztők, Kolosi Tamás és Tóth István György.

A Társadalmi Riport ugyan nem tartalmaz eredeti kutatást, de nem egy puszta adathalom, mint a KSH kiadványainak a nagy része. A céljuk az, hogy a két év empirikus társadalomkutatási eredményeit rendszerezett formában az olvasó elé tárják.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?