Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A fővárostól az MVM-hez kerül a Főgáz

2014.03.26. 12:42

Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. megveszi a Főgáznak a főváros tulajdonában álló 50 százalék + 1 darab "A" sorozatú részvénycsomagját, illetve 1 darab "B" sorozatú részvényét is július 31-ig. Az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny legfrissebb számában jelent meg kedden.

 

A kormány felhívja a nemzeti fejlesztési minisztert a szükséges egyeztetések lefolytatására, úgy, hogy a tárgyalások alatt az MVM Zrt. a Főgáz Zrt.-ben való kisebbségi részesedése megszerzése során alkalmazott értékelési módszert tekintsék irányadónak a vételár meghatározásakor. Ugyancsak a nemzeti fejlesztési miniszter feladata biztosítani a tranzakcióhoz szükséges tőkeemelést a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő útján.

Az MVM decemberben írta alá a Főgáz Zrt. addig német tulajdonban lévő 49,83 százalékos részvénypakettjének megvásárlásáról szóló adásvételi szerződést, vagyis a Főgáz Zrt. teljes mértékben az MVM irányítása alá kerülne. A főpolgármesteri hivatal hétfői, az MTI-hez is eljuttatott meghívója szerint a Fővárosi Önkormányzat szerdán zárt ülésen tárgyalja az RWE és az MVM közötti megállapodások elfogadására tett javaslatot.

 Szerdán a közgyűlés felhatalmazást adott arra, hogy az RWE kisebbségi Főgáz-részvényei is az MVM-hez kerüljtenek.