Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Most 121 milliárdot bukott az MKB

2014.03.26. 14:21

253 millió eurós konszolidált adózás előtti eredményt ért el 2013-ban a BayernLB - közölte a portfolio.hu szerint a bajor tartományi hitelintézet. A csoport eredményét jelentősen rontotta a magyar leánybank rossz teljesítménye.

MKB: 121 milliárd forint veszteség

Az MKB 409 millió eurós (év végi árfolyamon 121 milliárd forintos) veszteséget szenvedett el tavaly. Az MKB jelentősen rontotta a társaság eredményét, hiszen a 2012-es 308 millió eurós veszteségnél még nagyobb mínusz keletkezett itt. Ez év végi euróárfolyamon számolva 121 milliárd forintos mínuszt jelent.

Újabb 100 milliárd feletti veszteség az MKB Banknál

Az MKB eredményét rontó tényezők között a kemény gazdasági és politikai környezetet említi a BayernLB közleménye. 46 millió eurónyi bankadót fizetett a bank, a tranzakciós illeték pedig 44 millió euróval rontotta eredményét. A kockázati költségek 33 millió euróval 333 millió euróra nőttek az MKB-nál, elsősorban a továbbra is rossz ingatlanpiaci környezet miatt. A veszteségek miatt a BayernLB tőkét is emelt az MKB-nál.

Épp a 80 milliárd forintos tőkeemelés nem mindennapi formájának köszönhetően az MKB magyar számviteli szabályok szerinti eredménye valószínűleg jobb lett a fent említett 121 milliárdos veszteségnél. 

Az MKB-t 2016-ig el kell adnia a BayernLB-nek.