Árpád
-2 °C
3 °C

Devizahitelesek miatt zárt be egy OTP

2014.03.27. 19:02

A devizahitel-károsultak érdekeit képviselő Nem adom a házam mozgalom és az Összefogás Párt szervezésében tüntettek az OTP Nyugati téri fiókja előtt, írja a hír24. A tüntetés polgári engedetlenségi akcióként indult, a károsultak úgy akarták megbénítani a bank működését, hogy mindannyian sorsszámot húztak, és a devizahiteleikről szerettek volna érdeklődni. 

A legtöbb károsultnak nem itt van hitele, ezért az OTP, mint az ország legnagyobb bankja, szimbolikus választás volt.  

A fiók később technikai okokra hivatkozva bezárt. A tüntetőket – mivel nem ügyfélként jelentek meg – kitessékelték a bankból, és nem voltak hajlandóak az ügyükkel foglalkozni. 

A Nem adom a házam a Facebook oldalán később azt írta, hogy "térdre kényszerítették a pénzhatalmat". Korábban a főváros több pontjára, így a Kúria elé is bankellenes tiltakozásokat hirdetettek. 

A Legfőbb Ügyészségnél az ellen tiltakoztak, hogy elutasították a devizahitelesek ügyében tett feljelentéseiket. Póka László, a Nem adom a házam mozgalom vezetője azt sérelmezte, hogy az ügyészség és a politikusok nem akadályozták meg, hogy eladósodott családok kerüljenek az utcára.

Korábban a Nem adom a házam szervezett ülősztrájkot Orbán Viktor házához is. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?