Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Másfél hónapos csúcson a forint

2014.03.31. 10:27

Nem sokkal hétfő délelőtt tíz óra előtt a reggeli 308,7 körüli árfolyamról egészen 307,9-ig erősödött a forint az euróval szemben, ami másfél hónapos csúcsot jelent. Egy amerikai dollár 223,85 forintot ért a reggeli 224,50 forinthoz képest, míg a svájci frank a reggeli 253-ról 252,45 forintig erősödött.

  15 perccel késleltetett adatok. Forrás: portfoliofinancial.hu

  A Portfolio.hu szerint a forint erősödésére leginkább az volt hatással, hogy a vasárnapi török választások eredményeként ma a török líra jelentősen erősödött, ami a forintot is magával húzta. 

  A török választások eredménye alapján ugyanis csökkent a bizonytalanság, a már egy évtizede regnáló AK Párt a jelek szerint nem gyengült meg, ez pedig a politikai káosztól tartók félelmeit enyhíti. Ennek egyik jeleként a líra ma reggel az elmúlt hónapokban látott legmagasabb szintekig erősödött a dollárral szemben (2,16), és akár további hullámszerű erősödés is elképzelhető.

  Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

  Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

  Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

  Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

  Mekkora összeget tudsz erre szánni?

  Mekkora összeget tudsz erre szánni?