Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Varázslepedő miatt bírságolt a GVH

2014.03.31. 15:26

Tisztességtelen gyakorlat miatt bírságolta 4.547.000 forintra a Dolce Notte Kft.-t a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), amiért a „Sogni D'oro Ceramica alvásszett” nevű termékét úgy reklámozták, hogy az „az általunk alvás közben kibocsátott hőt infravörös sugarak formájában megőrzi”, és így a termék alkalmas betegségek megelőzésére, gyógyítására, kezelésére. A vizsgálat során az derült ki, hogy a biokerámia rostszálakkal átszőtt alvásgarnitúrának nincs gyógyító hatása.

A vizsgálat során azonban a vállalkozás nem igazolta megfelelően, hogy a „Sogni D'oroCeramica alvásszett” ténylegesen rendelkezik a terméktájékoztatójában, honlapján, videómegosztó portálon, valamint a Természetgyógyász Magazin 2012. augusztusi számában megjelenő hirdetésekben szereplő hatásokkal.

A GVH szerint a cég célcsoportja betegsége miatt amúgy is kiszolgáltatottabb, és a vállalkozás célja az ő figyelmük felkeltése volt, ráadásul ezek a fogyasztók betegségük megelőzése vagy meglévő betegségük tüneteinek enyhítése, gyógyítása miatt keresik a különböző terápiás módszereket, amelyért akár anyagi erejüket meghaladókiadásokra is hajlandóak. Ezt a döntésnél súlyosbító körülménynek értékelték.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?