Varázslepedő miatt bírságolt a GVH

2014.03.31. 15:26

Tisztességtelen gyakorlat miatt bírságolta 4.547.000 forintra a Dolce Notte Kft.-t a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), amiért a „Sogni D'oro Ceramica alvásszett” nevű termékét úgy reklámozták, hogy az „az általunk alvás közben kibocsátott hőt infravörös sugarak formájában megőrzi”, és így a termék alkalmas betegségek megelőzésére, gyógyítására, kezelésére. A vizsgálat során az derült ki, hogy a biokerámia rostszálakkal átszőtt alvásgarnitúrának nincs gyógyító hatása.

A vizsgálat során azonban a vállalkozás nem igazolta megfelelően, hogy a „Sogni D'oroCeramica alvásszett” ténylegesen rendelkezik a terméktájékoztatójában, honlapján, videómegosztó portálon, valamint a Természetgyógyász Magazin 2012. augusztusi számában megjelenő hirdetésekben szereplő hatásokkal.

CentrSource: Sogni D'oro Original Ceramia Alvás szett-Dolce Notte

A GVH szerint a cég célcsoportja betegsége miatt amúgy is kiszolgáltatottabb, és a vállalkozás célja az ő figyelmük felkeltése volt, ráadásul ezek a fogyasztók betegségük megelőzése vagy meglévő betegségük tüneteinek enyhítése, gyógyítása miatt keresik a különböző terápiás módszereket, amelyért akár anyagi erejüket meghaladókiadásokra is hajlandóak. Ezt a döntésnél súlyosbító körülménynek értékelték.