Állami üveggyárak is jöhetnek

2014.04.01. 07:43

A kormány tervei között szerepel, hogy a 2014 és 2020 közötti uniós költségvetési ciklus iparfejlesztésre fordítható forrásainak segítségével támogassák mindkét magyar síküveggyárban az öblösüveggyártás újraindítását - hivatkozik az MTI a Napi Gazdaságra, akik Illés Zoltánnal, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkárárával beszélgettek .

Illés Zoltán szerint nem kizárt, hogy az uniós pénzek mellett a központi költségvetésből is kaphatnak forrást a gyártók, cserébe az állam többségi részesedésre törekszik.

A magyar öblösüveg-kapacitásokat illetően az államtitkár elomdta, hogy akár több száz millió palackot lehetne évente előállítani. Ezzel szerinte jelentős összegeket takaríthat meg az állam és a palackokat igénylő hegyközségek is, amelyek a színes öblösüveget külföldről vásárolják.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla