Nagy sikert értünk el Bakuban

2014.04.04. 14:20

Nem akárhová választották be Magyarországot Azerbajdzsán fővárosában, Bakuban. Méghozzá egyhangúan! A megtiszteltetés lényege, hogy hazánk bekerült az ENSZ Turisztikai Világszervezete, az UNWTO Program és Költségvetési Bizottságába. Az örömhírről az NGM számolt be.

 A szervezet Európai Regionális Bizottságának 57. ülésén Magyarországot dr. Komoróczki István, a Nemzetgazdasági Minisztérium tervezéskoordinációért felelős államtitkára képviselte. A két napos konferencián a világturizmus legfontosabb trendjeiről és

az aktuális turizmuspolitikai kérdésekről esett szó.

Hazánk a Bakuban meghozott döntéssel lehetőséget kapott arra, hogy Európát képviselve aktívan részt vegyen az UNWTO 2014-2015 közötti időszakra vonatkozó munkatervének alakításában. A hatékony turisztika klaszterek fejlesztéséről rendezett konferencián Komoróczki István részletesen bemutatta a témával kapcsolatos hazai tapasztalatokat.

A magyar siker helyszínéül szolgáló konferencia programját itt érheti el.

A konferencia idején az államtitkárt fogadta Abulfas Garayev, Azerbajdzsán turisztikai minisztere. A felek

áttekintették a magyar-azeri turisztikai kapcsolatokat,

amelyben további, jelentős potenciál mutatkozik. Hangsúlyozták a Budapest és Baku között 2013 júniusában megindított, közvetlen légi összeköttetés fontosságát és reményüket fejezték ki, hogy hamarosan sor kerülhet a turizmusért felelős minisztériumok közötti együttműködési megállapodás aláírására.

A két ország közötti turisztikai forgalom fellendítése érdekében a felek további intézkedéséket szorgalmaztak a vízumkönnyítés területén.