16:00, December 03.
Hollandia 0
Egyesült Államok 0
Kalifa Nemzetközi Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 03.
Argentína 0
Ausztrália 0

Az Olajterv eladta a karbantartó cégét

2014.04.10. 11:52

Tavaly eladta, így sem tulajdonosi, sem más jogviszonyban nem áll az Olajterv Vagyonkezelő Zrt. a CH-Plussz-2000 Kft.-vel, a változás bejegyzése iránt törvényességi felügyeleti eljárást indított a Szegedi Törvényszék Cégbíróságánál - közölte a napi.hu korábbi cikkére reagálva a társaság.

A lap a múlt héten számolt be arról, hogy nettó 7,6 milliárd forintért felmérik a magyarországi víziközműveket. A Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. víziközmű kataszter elkészítésére kiírt közbeszerzési eljárását egyedüli pályázóként egy konzorcium nyerte meg, amelynek tagja a T-Systems Zrt. és a Geodéziai és Térképészeti Zrt. mellett a CH-Plussz-2000 Kft., amely főként olaj- és gázipari technológiai rendszerek javításával, karbantartásával és kivitelezésével foglalkozik. E társaságnak a cégadatok szerint jelenleg egy dolgozója sincs, 2012-ben egymilliárdos veszteséget termelt, És tulajdonosváltása miatt per van folyamatban, azt egy esztendeje nem jegyezte be a cégbíróság.

A CH Plussz 2000 Kft. üzletrész átadásával kapcsolatban a korábbi többségi tulajdonos Olajterv Vagyonkezelő Zrt. arról tájékoztatta a Napi.hu-t, hogy 2013. április 3-an megkötött üzletrész adásvételi szerződéssel elidegenítette a Technoimpex Kereskedelmi Kft. részére a társaság 95,5 százalékos tulajdoni részét megtestesítő üzletrészét. Ezt a társaság tagjegyzékébe 2013. április 30-val bejegyezték, e naptól a kft.-vel sem tulajdonosi, sem semmilyen más jogviszonyban nem áll az Olajterv Vagyonkezelő Zrt. A változás cégjegyzékbe történő bejegyzése folyamatban van, az Olajterv mint volt üzletrész-tulajdonos törvényességi felügyeleti eljárást indított a Szegedi Törvényszék Cégbíróságnál a változás bejegyzése, illetve a folyamatban lévő eljárás bejegyzése iránt - közölte a lappal a társaság.

A folyamatban lévő peres eljárással kapcsolatban közölték, hogy az egyik kisebbségi tulajdonos, Kutasi László az üzletrész adásvételi szerződés érvénytelenségének megállapítása iránt indított pert a volt és jelenlegi többségi tulajdonosokkal szemben. A társaság tájékoztatása szerint hitelt érdemlően fogják bizonyítani a peres eljárásban, hogy a kisebbségi tulajdonos jogai nem sérültek, a 2006. évi IV. törvény és a társasági szerződés rendelkezési szerint járt el a társaság - írta az Olajterv Vagyonkezelő Zrt.  • Hírek
  • Hírek