Koncesszión hízik az állami dohánycég

2014.04.15. 09:58

A koncessziós díjakból működő Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. (NDN) egyre aktívabb a közbeszerzési piacon: folyamatosak az informatikai fejlesztések, flottát is béreltek, és új székházba költöznének. Az állami megrendelésekben eddig sem szűkölködő Bell and Partners Kft. pedig elnyerte a cég 21,7 millió forintos keretösszegű médiatenderét, írta a Világgazdaság.

Az NDN amúgy egyre aktívabb a közbeszerzési piacon. Az oldalukon közzétett adatok szerint nagyszabású közbeszerzésekre készül a társaság, a tételek között szerepel egy Pannónia utcai székház felújítása és átalakítása, valamint bútorozása és felszerelése. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által tulajdonolt cég székhelye jelenleg a budapesti Iskola utcában van. Az ellenőri feladatok ellátásához gépkocsikra is szüksége volt az NDN-nek. Ezért a Porsche Lízing és Szolgáltató Kft.-től bérelt ki nyolc középkategóriás autót havi 153 ezer forintért.

A lap azt írja, a hatezer trafik után közel egymilliárd forint lehet az állami cég bevétele. A koncessziós díjból befolyó összeg pedig az NDN működési költségét fedezi. Például az állami cég február 12-én szerződést kötött a DMSone Zrt.-vel irat- és dokumentumkezelő rendszer kialakítására és dokumentumok digitalizálására 23 millió forint értékben. Április 4-én pedig a Flexoft Kft.-vel állapodtak meg, így ez a cég adhat informatikai tanácsokat két évig vagy a 8,7 millió forintos keret felhasználásáig.