Kötelezettségszegési eljárás indul Magyarország ellen

2014.04.16. 19:36

Kötelezettségszegési eljárást indít Magyarország ellen az Európai Bizottság a magyar étkezési és szabadidő-utalványok 2012-től hatályos szabályozása miatt – írja az origo az Európai Unió Bíróságának hírlevelére hivatkozva.

A 2 éve bevezetett cafeteria-szabályozás szerint csak az állam által kibocsátott Erzsébet-utalvány és a Széchenyi-pihenőkártya élvez kiemelt járulékkedvezményt, ha béren kívüli juttatásként adja a munkáltató. A piacon lévő cégek forgalma ezért minimálisra esett vissza. Az Európai Bizottság 2011 novemberében kérte a magyar kormányt, hogy módosítson az akkor még csak tervezett szabályozáson, de ez nem történt meg, a brüsszeli testület ezért fordult az Európai Bírósághoz.

Brüsszel szerint a korlátozások ellentétesek a szolgáltatások szabadságára vonatkozó európai uniós szabályokkal. 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla