Eszter, Eliza
EUR 381,34 Ft
USD 355,91 Ft
14 °C
24 °C

Így terjeszkedne tovább az OTP

2014.04.28. 07:24

A vállalati szegmensben lát terjeszkedési lehetőséget az OTP Bank Magyarországon, mondta a Napi Gazdaságnak Csányi Sándor OTP-vezér.

"Mindent megnézünk Magyarországon, és úgy gondolom, elsősorban akkor nem kifogásolható a piaci koncentráció növekedése, ha olyan bankot veszünk, amelynél magas a vállalati portfolio aránya, hiszen ebben lényegesen kisebb a piaci részesedésünk, mint a lakossági hitel-, vagy betéti termékekben" - mondta Csányi Sándor. Az OTP Bank elnök-vezérigazgatója szerint azonban akvizíció nélkül is jelentősen tudják növelni vállalati kihelyezéseiket.

Csányi szerinte a kisbankok mind nyereségesek lesznek, tavaly még egy leány, a szerb volt veszteséges. Ukrajna dinamikusan növekedett, és az OTP Bank ott lényegesen nagyobb eredményt várt volna ebben az évben a mostani helyzet nélkül.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek