Ráerősít némileg a Ryanair

2014.05.13. 17:00
Londonba, Dublinba és Barcelonába sűríteni fogja a járatait a Ryanair Budapestről a télen. Néhány járaton viszont ritkítani, de ezeket még nem árulták el.

Növeli járatainak számát az ír Ryanair diszkont légitársaság Budapestről a téli menetrendben, 69 helyett heti 71 járat üzemel majd a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről.

Barcelona, Dublin és London felé növelik járataik számát, írja az MTI. A spanyol városba hetente négy helyett öt, Dublinba öt helyett hét, Londonba 16 helyett 21 heti járat lesz.

Ezel párhuzamosan néhány útvonalon csökkentik a heti járatok számát, de erről részleteket nem közölt. Az adatok alapjánnyolc plusz járat lesz, ugyanakkor 14-ről 12-re csökken az elérhető városok száma Budapestről a Ryanair hálózatában.

A Ryanair részéről  egyébként több téren javítani akarnak a szoplgáltatáson az utaspanaszok miatt. Egyszerűbb lett a foglalás a weboldalon, csökkentették a beszállókártyák kiállításának díját, engedélyezték a második csomag felvitelét a fedélzetre és minden utas kijelölt helyet kap. Emellett júniustól családi és üzleti utazóknak külön ajánlatot biztosítanak, és hamarosan mobiltelefonra is elküldik a beszállókártyákat.

A Ryanair 2012-ben tért vissza a budapesti repülőtérre a Malév csődje után, azóta utasszáma folyamatosan csökken, de idénre 1,3 millió utassal számol.

A dublini székhelyű diszkont társaság jelenleg 300 Boeing 737-800-as gépet üzemeltet (és további 180-ra van rendelése), ezekkel 186 repülőtérre közlekedik mintegy 1600 útvonalon. Tavaly 81,5 millió utast szállított.