Még nem késett el az adóbevallással

2014.05.19. 12:43

A személyijövedelemadó-bevallás benyújtásának és az adó megfizetésének utolsó napján, május 20-án a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, valamint a Magyar Posta Zrt. meghosszabbítja a kiemelt ügyfélszolgálatok, illetve postafiókok nyitvatartási idejét - közölték a szervezetek hétfőn az MTI-vel. A kitöltött és aláírt bevallás benyújtható a NAV ügyfélszolgálatain, feladható postán, vagy elküldhető az Ügyfélkapun keresztül.

A NAV fővárosi központi ügyfélszolgálatai 8.15-től 18 óráig várják az adózókat, a IX. kerületi, Vaskapu utcában, a XIII. kerületi Kresz Géza utcában és a Dózsa György úton, valamint a XIV. kerületi Gvadányi úton. 

A megyei adóigazgatóságok központi ügyfélszolgálatai szintén este 18 óráig tartanak nyitva.

Valamennyi megyeszékhelyen legalább egy posta 20 óráig tart nyitva.

Budapesten a Fogarasi úti Tescóban működő posta, a Nyugati- és a Keleti pályaudvaron üzemelő posta is éjfélig, míg a Mammut Bevásárlóközpontban 21 óráig tart nyitva.

A közlemény hangsúlyozza, ha valaki május 20-áig önhibáján kívül nem nyújtja be bevallását, akkor az akadály megszűnése utáni 15 napon belül kell bevallást tennie, és igazolnia késedelmének okát. Aki ezt nem teszi meg, mulasztási bírságra számíthat.