Stadionnyi embert rúg ki a HP

2014.05.23. 12:32

Dolgozóinak közel ötödét bocsátaná el a világ egyik vezető számítógép gyártója, a Hewlett Packard – írja a portfolio.hu a cég negyedéves jelentésére hivatkozva. A vállalat bevételei folyamatosan esnek, erre reagált most a menedzsment.

Továbbra is esnek a HP bevételei, ezért a menedzsment úgy döntött, a korábban meghirdetett 34 ezer helyett akár 16 ezerrel több, vagyis összesen 50 ezer alkalmazott elbocsátására lesz szükség ahhoz, hogy a bevételek csökkenésével párhuzamosan a költségeket is visszavágják és megfordítsák a negatív trendeket a vállalatnál. A vállalat alkalmazotti létszáma több mint 250 ezer, így a leépítés nagyjából a dolgozók ötödét érinti.

Több olyan területet is beazonosítottak (pl. computing, networking, storage and software) ahol van még tere a leépítéseknek, a következő évek növekedése szempontjából fontos K+F területen azonban akár még emelkedhet is a létszám.

A menedzsmentet főként az első negyedéves számok ijesztették meg, a vállalat bevételei 27,3 milliárd dollárra estek, elmaradva a 27,4 milliárdos elemzői várakozástól.