Elutasították az OTSZ Takarékbank-keresetét

2014.05.30. 11:47

2014. május 15-én az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség (OTSZ) pert indított a Takarékbank Zrt. 2014. áprilisi közgyűlésén hozott határozatok és ezen belül a sajtóban sokat tárgyalt átváltozó kötvény kibocsátására vonatkozó határozat tárgyában - írja a napi.hu.

Az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség azért indított pert, mert jóerkölcsbe ütközőnek, jogellenesnek tekinti a Magyar Takarék Zrt. számára a többségi tulajdonszerzés lehetőségét biztosító kötvénykibocsájtást is tartalmazó közgyűlési határozatokat és szerinte a határozatok nem feleltek meg a Takarékbank alapszabályának.

A Fővárosi Törvényszék az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség keresetét 2014. május 22-ei végzésében idézés kibocsájtása nélkül elutasította, mivel a Törvényszék szerint a kereset figyelmen kívül hagyta a Takarékbank alapszabályát.

Valószínű, hogy az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség a Takarékbank ellen indított eddigi két peren túl a jövőben további keresetekkel fog élni a szövetkezetek integrációjával szemben.