Teréz
10 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86% (353593 szavazat)

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1% (306608 szavazat)

Lecsaptak a G7 Capitalra

2014.05.30. 09:43

Bejelentés hiányában végzett függő ügynöki tevékenységet a G7 Capital Pénzügyi Tanácsadó Kft − állapította meg az MNB, amely eltiltotta a társaságot a tevékenységtől, és 60 millió forint piacfelügyeleti bírság megfizetésére kötelezte - közölte a felügyelet.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2013 decemberében piacfelügyeleti eljárást indított. A G7 Capital Kft. biztosításközvetítést végző függő ügynökként, vagyis meghatalmazottként szerepel az MNB nyilvántartásában, miközben ténylegesen engedéllyel nem rendelkező, tőkepiaci tevékenységű társaságok számára tőkepiaci közvetítői tevékenységet végzett, tehát a jogszerűség látszatát keltve, ám valójában jogosulatlanul működött.

Az MNB m határozatában azonnali hatállyal megtiltotta a G7 Capital Kft. e tevékenységét. Egyúttal 60 millió forint piacfelügyeleti bírságot szabott ki a társaságra a jogsértés miatt. A bírság mértékének meghatározásakor az MNB súlyosító körülményként értékelte huzamosabb ideig tartó jogszabálysértést és azt a körülményt, hogy a G7 Capital Kft. a függő ügynöki nyilvántartásban való feltüntetésével a legális működés látszatát keltve folytatta jogosulatlan tevékenységét.