Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Meztelen csiga, egérürülék: így készült a tofu

2014.06.02. 08:32

Kosz, penészes falak, egérürülék, meztelen csiga – többek közt ez fogadta az ellenőröket két budapesti tofu-előállító üzemben. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Kiemelt Ügyek Igazgatósága (Nébih KÜI) mindkét üzem működését azonnali hatállyal felfüggesztette, és több mint 10 tonna alapanyagot és készterméket foglalt le.

A tofut távol-keleti vendéglátóhelyeken értékesítették volna. Az éjszakai razzián a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal, a Munkaügyi Felügyelőség, a Nébih KÜI és a rendőrség munkatársai vettek részt. A sokat tapasztalt ellenőröket is meglepték az üzemekben látottak: kosz, takarítatlanság, penészes falak, egérürülék, meztelen csiga, szabálytalan tárolás, jelöletlen, ismeretlen termékek.

A helyről felvétel is készült, a Nébihtől már megszokott kísérletező, drámai stílusban, vérfagyasztó zenei aláfestéssel.