Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Megvan, mit csinál majd Németh Lászlóné

2014.06.03. 10:42

A Népszabadság úgy értesült, hogy Németh Lászlóné a Lázár János által vezetett Miniszterelnökség hatósugarába kerülhet, és a paksi beruházást felügyelheti majd.

A fejlesztési miniszter tavasszal beszélt arról, hogy a megaberuházás a magyar vállalkozások számára nagy lehetőség. Az orosz fél a leendő beszállítókat pályáztatni fogja, Magyarországnak azonban ebben véleményezési, felülbírálati joga van.

A 40 százalékos magyar beszállítói részvétel a hazai vállalatok árbevétel-növekedését eredményezheti, amely az 1200 milliárd forintot is meghaladhatja, ez számottevő adóbevételt hoz az államháztartás számára is – a kormány számításai szerint. A Németh Lászlóné által irányított nemzeti fejlesztési tárca kompetenciája már tavaly szűkült, amikor úgy határozott a kabinet, hogy a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség irányítása átkerül a Miniszterelnökséghez.

A jövőben Lázár János fog rendelkezni az uniós forrásokkal és a vidékfejlesztési pénzek túlnyomó részével is – közel 8000 milliárd forintos tétellel. A fejlesztési miniszteri poszt várományosa Seszták Miklós – akinek a felkérése még a KDNP-s vezetők számára is meglepetés volt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!