Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A rezsibiztos visszautasítja Brüsszelt

2014.06.04. 13:44

A Fidesz visszautasítja az Európai Bizottság rezsicsökkentés megszüntetésére vonatkozó ajánlását – mondta Németh Szilárd, a Fidesz országgyűlési képviselője az MTI összefoglalója szerint.

Szerinte világos, hogy a brüsszeli kérés mögött pénzről, gazdasági érdekekről van szó, ugyanis semmiféle jogszabály nincs, amire hivatkozva a hatósági áras szabályozás megszüntetését kérhetnék.

Tapodtat sem! Fejük tetejére is!

A kormánypárti politikus kijelentette: tapodtat sem engednek a rezsicsökkentésből, "akár a fejük tetejére is állhatnak a brüsszeli bürokraták, energiaszolgáltatók és a hazai álbaloldal képviselői". Tovább kívánják folytatni a folyamatot, az egyetemes szolgáltatás után a gazdaság területén is - szögezte le.

Mint mondta, a rezsicsökkentés mellett kiállt a Békemenet és 2,5 millió ember aláírásával támogatta. A harmadik fordulót is végrehajtják, így miután idén januárban 6,5 százalékkal csökkent a háztartási gáz ára, szeptember 1-jétől 5,7 százalékkal csökken az áram, október elsejétől 3,3 százalékkal a távfűtés tarifája - jegyezte meg.

A rezsicsökkentést képviselő képviselők

A Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselői az EU-ban is a rezsicsökkentést fogják képviselni, mondta Németh. Idézte Orbán Viktor miniszterelnököt, aki szerint a teljes foglalkoztatottság megteremtéséhez olyan vállalkozóbarát környezet szükséges, ami megszüntetni a versenyhátrányt, s ehhez az energiapiacon kell rendet rakni.

A fideszes politikus arra a felvetésre, hogy több településen megszűnhet a kéményseprés a társaságok bevételcsökkenése miatt, azt felelte: nem tartja elfogadhatónak ezt az érvet, senki nem marad ellátás nélkül, megteszik a megfelelő lépéseket.