Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Júniusban dönthet az Interpol Hernádiról

2014.06.06. 17:06

Az Interpol döntésére vár a horvát belügyminisztérium. Reményeik szerint a napokban döntés születik a szervezetnél, hogy mi lesz a sorsa a Hernádi Zsolt Mol elnök-vezréigazgató ellen kiadott körözésnek, amelyet még februárban függesztett fel az Interpol.

A horvát belügyminisztérium közlése szerint februárban a horvát rendőrség tudta nélkül vonták vissza ideiglenesen a Hernádi Zsolt elleni körözési parancsot, mert erre tett javaslatot az Interpol belső adatellenőrző bizottsága (CCF).

Miután a Hernádi Zsolt elleni nemzetközi körözést felfüggesztették, az Interpol zágrábi irodája adatigénylési kérelmet kapott a CCF-től, hogy a CCF véglegesen dönthessen róla, hogy az Interpol nemzetközi szinten körözni kezdi-e Hernádi Zsoltot. A kért információt elküldték a CCF-hez, a döntés június elejére várható - nyilatkozta pénteken Jelena Bikic a belügyminisztérium szóvivője a Hina hírügynökségnek.

Hernádit azzal vádolják, hogy tízmillió euró kenőpénzt fizettetett Ivo Sanader volt horvát miniszterelnöknek azért, hogy az INA horvát olajipari vállalat irányítási jogai a Molhoz kerüljenek.

Az ügyben a horvát korrupció- és szervezett bűnözés elleni ügyészség (USKOK) március 31-én emelt vádat Hernádi Zsolt ellen. A zágrábi megyei bíróság hétfőn, június 9-én dönt róla, hogy elutasítja, elfogadja, vagy véglegesítésre visszaküldi az ügyészségnek a vádiratát. A bíróság valószínűleg azt az indítványt is megvizsgálja, hogy Hernádi Zsolt távollétében folytassák le az ellene indult eljárást.