Megint elhalasztják a benzinjelölést

2014.06.10. 12:24

Újra eltolják a kötelező benzinjelölés bevezetésének időpontját. Egy pénteken beadott, fideszes, önálló képviselői indítványban Manninger Jenő a korábbi 2014. júliusi időpont helyett 2015-ös indulást javasol. Ez már nem az első időpontváltozás, az eredeti tervek szerint a benzinjelölés már 2013 októberében elindult volna.

Csakhogy a rendszer nem volt igazán végiggondolt. Mint megírtuk, még a részleteket sem hirdették ki a kötelező üzemanyag-jelöléssel kapcsolatban, már megvolt a cég, amelyik a leginkább megfelelt a követelményeknek.

Korábbi cikkünkben azt írtuk, nemcsak az nem világos, hogyan teljesíti majd a Femgas a még meg sem határozott feltételeket, de az sem, egyáltalán mire jó az üzemanyag-jelölés, a feketepiac mérete ugyanis nem indokolja annak bevezetését, ráadásul uniós irányelvekbe is ütközhet. Brüsszelben állítólag többek közt az áruk szabad áramlásának alapelvét láthatják veszélyeztetve azáltal, ha Magyarországon adalékolás nélkül nem lehet forgalomba hozni benzint és gázolajat.