Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Rogán: Változatlan formában fogadják el a reklámadót, ha kell

2014.06.10. 16:26 Módosítva: 2014-06-10 18:54:10

Egyhangúlag támogatta a Fidesz képviselőcsoportja kedden a reklámadóról szóló előterjesztés elfogadását, és úgy határozott, hogy a javaslatot, ha kell, változatlan formájában is jóváhagyja az Országgyűlésben - közölte Rogán Antal, a kormánypárt frakcióvezetője budapesti sajtótájékoztatóján.

A politikus azt mondta, egyelőre nem ismeri a reklámadó-javaslatot érintő esetleges változtatási szándékokat, de jelezte, kedd este összeül a Fidesz frakcióelnöksége, ami áttekinti a módosító indítványokat - ha lesznek. Véleménye szerint ugyanakkor nincs értelme "jelentős változást végrehajtani" a reklámadó-előterjesztésen, amiről az Országgyűlés - kivételes eljárásban - szerdán szavazhat.

Rogán Antal szerint az új adóról az ősszel, az adótörvények vitájakor még lehet majd egyeztetni, lehet rajta módosítani, vagyis a reklámadóra "ebben az évben még mindenképpen vissza fogunk térni".

A kormány képviselője arról tájékoztatta, hogy a kabinet rövidesen kezdeményezi a büdzsé módosítását - a közműcég-vásárlások átvezetése miatt -, vagyis várhatóan a jövő héten megnyílik a költségvetési törvény vitája, így az Országgyűlésben akár a reklámadó-bevételről is lehet majd tárgyalni.

Természetes

A reklámadóval kapcsolatban egyébként megerősítette korábbi álláspontját, ami szerint az új adó azokat a vállalkozásokat sújtja a legjobban, amik a legnagyobb reklámbevételt érték el, "ebben semmi meglepő nincsen", ez a közteherviselés kiteljesítése.

Természetesnek nevezte a tiltakozásokat, de szerinte "a reklámadónak és az újságírás tartalmi vonatkozásainak" nincs semmi közük egymáshoz.

Rogán Antal a gazdasági bizottság elnökeként arról is beszámolt, hogy a testület ülésén fel fogják kérni az Állami Számvevőszéket (ÁSZ) az áprilisi országgyűlési választáson induló, állami kampányfinanszírozásban részesülő összes, a parlamentbe be nem kerülő jelölt és jelölőszervezet gazdálkodásának ellenőrzésére.

A költségvetési bizottság támogatja

Az Országgyűlés költségvetési bizottsága keddi ülésén a kormánypártok szavazataival támogatta a reklámadóról szóló, valamint az egyes adótörvények módosításáról szóló önálló képviselői indítvány tárgysorozatba vételét, továbbá jóváhagyta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 2013. évi költségvetésének végrehajtásáról szóló törvényjavaslat bizottsági önálló indítványként való benyújtását.