A Wall Street Journal cikkével dicsekszik az NGM

2014.06.13. 09:41

Közleményt adott ki az NGM, miszerint megjelent egy cikk a Wall Street Journalban, ahol nyilatkozik saját államtitkáruk, Orbán Gábor és azt mondja: „árulkodó jelek vannak arra, hogy a cégek egyre inkább a közfoglalkoztatásban résztvevők közül szereznek maguknak munkaerőt”. A közlemény címe: a "Wall Street Journal szerint Magyarország ismét az EU élvonalához tartozik."

A Matthew Dalton által jegyzett cikk szerint Nagy-Britannia és Magyarország jelenleg az Európai Unió legjobban teljesítő tagállamai. Az Európai Unió olyan gazdasági ortodoxiát tett magáévá, amit a költségvetési fegyelem, az inflációellenes monetáris politika és a gazdasági ügyekbe való korlátozott kormányzati beavatkozás jellemez. Ez ellen a legutóbbi években két ország intézett kihívást: Nagy-Britannia és Magyarország.

Azt írják, Magyarországon Orbán Viktor politikai szövetségeseit ültette a jegybanki vezetésbe. A jegybank politikája gyökeres fordulatot vett, májusban a Magyar Nemzeti Bank az egymást követő 22. alkalommal csökkentette az irányadó kamatot. A cikk szerzője megjegyzi, Orbán Gábor nem rokona Orbán Viktornak.