Aliz
6 °C
14 °C

A Wall Street Journal cikkével dicsekszik az NGM

2014.06.13. 09:41

Közleményt adott ki az NGM, miszerint megjelent egy cikk a Wall Street Journalban, ahol nyilatkozik saját államtitkáruk, Orbán Gábor és azt mondja: „árulkodó jelek vannak arra, hogy a cégek egyre inkább a közfoglalkoztatásban résztvevők közül szereznek maguknak munkaerőt”. A közlemény címe: a "Wall Street Journal szerint Magyarország ismét az EU élvonalához tartozik."

A Matthew Dalton által jegyzett cikk szerint Nagy-Britannia és Magyarország jelenleg az Európai Unió legjobban teljesítő tagállamai. Az Európai Unió olyan gazdasági ortodoxiát tett magáévá, amit a költségvetési fegyelem, az inflációellenes monetáris politika és a gazdasági ügyekbe való korlátozott kormányzati beavatkozás jellemez. Ez ellen a legutóbbi években két ország intézett kihívást: Nagy-Britannia és Magyarország.

Azt írják, Magyarországon Orbán Viktor politikai szövetségeseit ültette a jegybanki vezetésbe. A jegybank politikája gyökeres fordulatot vett, májusban a Magyar Nemzeti Bank az egymást követő 22. alkalommal csökkentette az irányadó kamatot. A cikk szerzője megjegyzi, Orbán Gábor nem rokona Orbán Viktornak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?