Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kevesebb pénzt kapnak a gazdák

2014.06.13. 09:13

A mezőgazdasági termelői árak 8,9 százalékkal alacsonyabbak voltak áprilisban, mint egy évvel azelőtt, miután a növényi termékek ára 13,6 százalékkal csökkent, az élő állatok és állati termékek ára 0,9 százalékkal emelkedett - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Ahogy a múlt év azonos időszakában az áremelkedés üteme, idén az árcsökkenés mértéke lassul hónapról hónapra.

A gabonafélék ára a márciusi 20,2 százalék után februárban 17,1 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest. A friss zöldségek termelői ára 1,1, a burgonyáé 7,0 százalékkal csökkent egy év alatt, a gyümölcsök átlagosan ugyanannyiba kerülnek, mint tavaly áprilisban. Az élőállatok termelői ára 2,6 százalékkal csökkent éves összevetésben, a tej 13,5 százalékkal drágább, a tojás 7,1 százalékkal olcsóbb lett.