Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egyetemre küldi a dolgozóit a Starbucks

2014.06.17. 07:52

Visszaküldené azokat az alkalmazottjait tanulni a Starbucks, akik nem diplomáztak le az egyetemen - írja a New York Times. A cég az Arizona State Unviersity-vel együttműködve 135 ezer alkalmazottjának fizetné ki a diplomázáshoz szükséges online képzés díját, ha már legalább két évet jártak egyetemre, és megfelelnek a képességeiket felmérő teszten. Az első- és másodéves Starbucks-alkalmazottak számára ösztöndíjat hoznának létre, amely több mint a képzés költségének negyedét állná.

A Starbucks egyébként évtizedek óta szokatlan döntéseket hoz a hasonlóan alacsony bérű, szolgáltatószektorban üzemelő cégekhez képest, például még a részmunkaidős dolgozóiknak is fizetik az egészségbiztosítást, vagy lehetővé teszik, hogy a munkavállalók Starbucks-részvényben kapják a fizetésük egy részét.