Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Már kétszer annyi autót hívott vissza idén a GM, mint amennyit gyártott

2014.06.17. 21:54

Már 20 millió hibás autót hívott vissza idén a General Motors, több mint kétszer annyit, mint amennyit tavaly egész évben eladtak, írta a portfolio.hu.

Idén már 44. alkalommal hív vissza autókat a General Motors: most 3,4 millió autó érintett. Ezzel a GM az idei első fél évben 20 millió visszahívott autónál tart, több mint kétszer annyi autót hívtak eddig vissza, mint amennyit tavaly világszerte eladtak.

A vállalat elismerte, hogy a mostani visszahívásra azért volt szükség, mert a hibás alkatrészek miatt legalább 8 baleset történt, amelyekben hatan megsérültek. Egy korábbi visszahívásra azért volt szükség, mert 13 haláleset történt a defektes alkatrészek miatt. Az amerikai fogyasztóvédelem szerint azonban összesen legalább 300 haláleset írható a GM számlájára, többek között a motor, a légzsák és az elektronika volt hibás az utasok haláláért.

A legfrissebb hírek szerint a GM már korábban is tudott a hibás alkatrészekről, de igencsak későn reagált, az ügyfeleket nyilván az sem nyugtatja meg, hogy a vállalat a botrány miatt 15, az ügyben érintett alkalmazottjától vált meg.

A General Motors árfolyama az év elejétől április közepéig több mint 20 százalékot esett, azóta azonban emelkedik, ami annak tudható be, hogy a befektetők egyre kevésbé foglalkoznak a sorozatos visszahívásokkal, és inkább az eladások felfutására és a vállalat terjeszkedési terveire koncentrálnak.