Olivér
5 °C
8 °C

A gáz és áram nem lesz nonprofit

2014.06.17. 23:34

Csak a szemétszállítás, a víz- és a csatornaszolgáltatás lesz nonprofit, mondta Seszták Miklós fejlesztési miniszter a köztelevízió Este című műsorában. Az áram és a gázellátás továbbra is profitorientált marad. A nonprofit közműszolgáltatásról szóló jogszabályt ősszel nyújtják be, a készülő törvény viszont csak a szemétszállításra, a víz-, valamint a csatornaszolgáltatásra vonatkozik majd. Ez jelentős különbség az előző év találgatásaihoz és nyilatkozataihoz képest.

A miniszter a különbségtételt az egyes tevékenységek eltérő jellegével magyarázta. Szerinte az egyetemes szolgáltatásban, vagyis a lakossági gáz és áramellátásában továbbra sem a profiton lesz a hangsúly, illetve a többi területen sem szeretnének minden vagyonelemet teljesen állami tulajdonba venni, úgy vélte továbbra is lesz tere a piaci cégeknek is. Már ha kedvezőbb árat tudnak kínálni a nonprofit szereplőknél.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?