Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Csökkennek a földgáz rendszerhasználati díjak

2014.06.18. 15:40

A hazai tárolói kapacitások minél nagyobb mértékű kihasználásának ösztönzését szolgálja a földgáz rendszerhasználati díjak július 1-jétől bejelentett változása. A rendelkezés a lakossági szolgáltatás végfelhasználói árát nem befolyásolja.

A szállítási díjak megállapítása során jelentősen, 56 százalékkal csökkent a tárolói belépési díj, míg a kilépési több mint kétszeresére emelkedik - emelte ki egyebek mellett a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) az MTI megkeresésére.

A tárolási díjakat is csökkenti a rendelet, a kitárolási díj 4,06, a betárolási díj 0,62 százalékkal csökken július 1-jétől. Az elosztási díjak nem változnak. Az egyetemes - döntően a lakossági - szolgáltatás végfelhasználói árszintjét a jelenlegi módosítás nem befolyásolja - közölte a MEKH.