Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Fazekas: A zöldségek ne járjanak be kontinenseket

2014.06.20. 15:19

Nem valami nagy barátja a nemzetközi kereskedelemnek Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter. A Hubai Ökofarm új vágóhídjának és húsüzemének átadóünnepségén az MTI beszámolója szerint legalábbis azt mondta, "fontos, hogy a húsok, zöldségek, gyümölcsök ne járjanak be kontinenseket, míg a fogyasztók asztalára kerülnek".

A Berekfürdőn tartott ünnepségen Fazekas azt mondta, "2010 előtt a környék még a vágóhidak bezárásától volt hangos", akik akkor ebben az ágazatban dolgoztak, nem érezhették, hogy hasznos munkát végeznek, "a szocialista kormányok sorsukra hagyták őket". Ehhez képest az Orbán-kabinet más felfogást vall. Erre bizonyság a Nagykunságra jellemző ízek fennmaradását is biztosító beruházáshoz nyújtott 75 millió forintos uniós és állami támogatás is.