Hatalmas bizniszt engedtek át Szimáéknak

2014.06.20. 08:03

Már első hetében is csúcsot döntött a focivébé. A Tippmixpro.hu internetes fogadási oldal bevételén máris érezhető a megnövekedett érdeklődés: az átlagos napi játékosszám közel 70 százalékkal magasabb, mint a 2014-es átlag, mondta Szentpétery Kálmán, a Szerencsejáték Zrt. vezére a Napi.hu-nak adott interjújában.

A Tippmix bruttó árbevétele már tavaly is meghaladta az Ötöslottó forgalmát, és bár még csak most kezdődött a világbajnokság, máris új rekord született: a Franciaország-Honduras meccsre 340 millió forint tétet tettek a fogadók. Az eddigi csúcs a 2012-es Eb-n a Németország-Görögország meccs volt 328 millió forinttal.

A 2012-es Európa bajnokságon a szokásos forgalom kétszeresét érték el, az akkori heti rekord 1,5 milliárd forintot tett ki. A sportfogadáson belül elsöprő fölénnyel vezet a foci - a teljes forgalom több mint 90 százalékát adja. A tenisz, kézilabda és a többi sportág együttesen nem tesz ki 10 százalékot.

Szentpétery szerint az Ötöslottó várható nyereményei ma is meghatározóak, de megindult az átrendeződés a cég bevételein belül. A sportfogadás egyre hangsúlyosabb és nő a sorsjegyek népszerűsége is. Ezen belül a legolcsóbb - 200 forintos - és a legdrágább - ezer forintos - sorsjegyek a legkapósabbak.

A vezér szerint a soproni kaszinó is jól teljesített és a Tropicana Casino is minden eddigi rekordot megdöntött: 2013-ban 7,2 milliárd forint játékadó alapot képező forgalmat és 2,8 milliárdos nyereséget ért el. Idén még várhatóan ennél is jobban fog jövedelmezni, mert december 31-ig még működhet. Utána már nem, az állami cég ugyanis nem nyert kaszinójogot. Azokból ötöt Andy Vajna, kettőt pedig Szima Gábor érdekkörébe tartozó cégek nyertek.