Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hivatalos: ezeken a külföldi fogadási oldalakon nem játszhatunk

2014.06.20. 22:16

Közzétette honlapján a Szerencsejáték Felügyelet, hogy melyek azok a külföldi online sportfogadási és egyéb szerencsejáték-oldalak, amelyeket Magyarországon blokkolni fog.

Az ittapiros.com oldal cikk emlékeztet arra: ez év januárjától, vagyis lassan fél éve van felhatalmazása az állami felügyeletnek arra, hogy kötelezze a magyarországi netszolgáltatókat az engedély nélküli szerencsejáték-szolgáltatókhoz való hozzáférés korlázotására. Vagyis elvileg azt az online fogadási portált, amelynek nincs magyar engedélye, nem lehetne elérni magyarországi IP-címekről.

Ehhez képest eddig a Felügyelet semmilyen korlátozást nem tett közzé. Most viszont kikerült a honlapjukra egy oldal, amely a szerencsejáték-törvényre hivatkozva megnevezni hivatott

a jogerős ideiglenes hozzáférhetetlenné tétel elrendelésével érintett honlap elnevezését.

(A törvény szerint a NAV a jogkövető magatartás elősegítése és a játékosok tájékoztatása érdekében jogosult az internetes blokkolás idején erre a közzétételre.)

Nos, a lista szerint Magyarországon jelenleg ezek a cégek végeznek illegális szerencsejáték-szolgáltatást:

  •   

Nem, nem rontottuk el: senki nincs a listán. Ha ide kattint, megláthatja. Vagyis félév alatt egyetlen engedély nélküli külföldi szerencsejáték-oldalt sem találtak Magyarországon. Jogerősen.

Hogy kerestek-e, azt nem tudni.