Hivatalos: ezeken a külföldi fogadási oldalakon nem játszhatunk

2014.06.20. 22:16

Közzétette honlapján a Szerencsejáték Felügyelet, hogy melyek azok a külföldi online sportfogadási és egyéb szerencsejáték-oldalak, amelyeket Magyarországon blokkolni fog.

Az ittapiros.com oldal cikk emlékeztet arra: ez év januárjától, vagyis lassan fél éve van felhatalmazása az állami felügyeletnek arra, hogy kötelezze a magyarországi netszolgáltatókat az engedély nélküli szerencsejáték-szolgáltatókhoz való hozzáférés korlázotására. Vagyis elvileg azt az online fogadási portált, amelynek nincs magyar engedélye, nem lehetne elérni magyarországi IP-címekről.

Ehhez képest eddig a Felügyelet semmilyen korlátozást nem tett közzé. Most viszont kikerült a honlapjukra egy oldal, amely a szerencsejáték-törvényre hivatkozva megnevezni hivatott

a jogerős ideiglenes hozzáférhetetlenné tétel elrendelésével érintett honlap elnevezését.

(A törvény szerint a NAV a jogkövető magatartás elősegítése és a játékosok tájékoztatása érdekében jogosult az internetes blokkolás idején erre a közzétételre.)

Nos, a lista szerint Magyarországon jelenleg ezek a cégek végeznek illegális szerencsejáték-szolgáltatást:

  •   

Nem, nem rontottuk el: senki nincs a listán. Ha ide kattint, megláthatja. Vagyis félév alatt egyetlen engedély nélküli külföldi szerencsejáték-oldalt sem találtak Magyarországon. Jogerősen.

Hogy kerestek-e, azt nem tudni.