Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hogy szállítanak így Paksnak fűtőanyagot?

2014.06.20. 09:22

Nem járnak az atomvonatok, azaz átmenetileg nem érkeznek vasúti szállítmányok Oroszországból az atomerőműveket működtető üzemanyaggal, írta a Népszabadság. Úgy tudják, többek közt erről esett szó a parlament nemzetbiztonsági bizottságának keddi zárt ülésén.

MVM: Nem gond

Az MVM a cikkre reagálva közölte, alternatív útvonalon biztosítható a paksi atomerőmű működéséhez szükséges üzemanyag.

Kiderült, a fegyveres konfliktus és a bizonytalan hatalmi viszonyok miatt átmenetileg nem közlekednek az atomvonatok, másrészt viszont nincs gond, mert üzletileg az összes érintett ország, Ukrajnát is beleértve a megoldásban érdekelt.

A Népszabadság szerint egyébként is 2015 decemberig aktuális lehet a szállítás, a jogszabály szerint az erőműnek kétévnyi működésre elegendő fűtőanyagkészlettel kell rendelkeznie, a legutóbbi pedig tudomásuk szerint 2011 decemberében érkezett. Egyébként aktuálisan a fűtőanyagnál valószínűleg eggyel érdekesebb, hogy el tudják-e szállítani rendben a kiégett fűtőelemeket év végéig.