Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Kevésbé fogy a magyar

2014.06.24. 09:34

Az év első négy hónapjában 2,9 százalékkal több gyerek született, mint egy évvel ezelőtt, és 3,7 százalékkal kevesebben haltak meg, mint tavaly az év azonos időszakában - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden.

Az előzetes adatok szerint 804 gyermekkel több jött a világra, összesen 28 318 gyermek született 2014 áprilisáig. Februárban csökkent - kevéssel több mint egy százalékkal - az előző év szintje alá a születésszám, ám a többi hónap átlaga így is pozitív. Áprilisban jött világra a legtöbb újszülött, 9,3 százalékkal többen születtek ekkor, mint 2013 azonos hónapjában.

Ez a hónap a halálozási statisztikát is jelentősen javította, áprilisban ugyanis 5,6 százalékkal csökkent az elhunytak száma. A halálozások száma 43 224 volt, ami 3,7 százalékos csökkenést jelent 2013 első negyedévéhez viszonyítva. A természetes fogyás 2478-al kevesebb az egy évvel korábbinál. A KSH gyorsjelentése szerint 2014 áprilisáig számottevően többen kötöttek házasságot, mint egy évvel azelőtt, és a házasságkötések száma mind a négy hónapban felülmúlta az egy évvel korábbit.

A legnagyobb mértékű emelkedés februárban történt, amikor kimagaslóan - 19,4 százalékkal több - házasságot regisztráltak az előző év azonos időszakához képest. Az év első négy hónapjában anyakönyvezett 6641 házasságkötés jelentősen, 8,1 százalékkal, számszerűen ötszázzal haladta meg a bázisidőszaki értéket.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?