Még nagyobb gumiabroncs-nagyhatalom leszünk?

2014.06.25. 15:41

Újabb részleteket közöltek az indiai Apollo Tyres illetékesei a Kelet-Európába tervezett új gyártóüzemről a cég két új Vredestein-abroncsának bemutatóján, a skóciai Edinburgh-ben– írta a Napi.hu. A lap a Moderntiredealer.com beszámolójára hivatkozva azt írja, hogy a lehetséges helyszínek listája két országra, Magyarországra és Szlovákiára szűkült – még tehát nincs publikus végső döntés.

Új információ viszont, hogy az eredeti tervek szerint személy- és tehergépkocsi-abroncsokat gyártó üzemben Vredestein márkájú haszongépjármű-gumikat nem fognak előállítani, csak Apollo abroncsokat. A portál beszámolója szerint egyelőre nem tudni, hogy fognak-e egyáltalán Apollo és Vredestein autó- és kisteherautó-abroncsokat gyártani a leendő üzemben.

Az Apollo már korábban is kiszemelte egyszer Magyarországot. 2008 januárjában Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök jelentette be Újdelhiben, hogy a cég 300 millió euróért gyárat létesít hazánkban, akkor úgy számoltak, hogy két ütemben 1500 főt vehet fel a cég ajó esetben másfél év alatt elkészülő gyárba. Ám a cég ugyanakkor2008 augusztusában visszavonta a beruházás tervét; a döntésben az is szerepet játszhatott, hogy Fidesz környezetvédelmi okokból helyi népszavazást kezdeményezett a beruházásról.