Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Eladják a Mol 4 százalékát váratlanul

2014.06.26. 07:49 Módosítva: 2014-06-26 07:51:02

Váratlan részvényaukcióban a Mol Nyrt. alaptőkéjének több mint 4 százalékát kitevő részvénycsomagra kerestek vevőt szerdán este, tőzsdezárás után - írta a Napi Gazdaság. A lap csütörtöki számában azt írták, hogy az aukció szervezője, a Citigroup közlése szerint még szerdán le is akarták zárni az aukciót, amelyben 11 800 és 12 200 forint közötti ársávban várták az ajánlatokat. A lap szerint nem tudni, hogy ki lehet az eladója a felkínált 4 280 000 darab Mol-papírnak.

A részvénycsomag összértéke 50-52 milliárd forint között lehet és az elmúlt három hónap összesített forgalmának felelne meg a BÉT-en - írja a portfolio.hu

Könnyen elképzelhető, hogy a Dana Gas és a Crescent Petroleum száll ki a társaságból, együttesen a két cég részesedése nagyságrendileg 4 százalék körüli a MOL-ban.

Az említett két társaságon kívül több más nagytulajdonos is van a MOL-nál, aki rendelkezik 4 százaléknyi MOL-részvénnyel, ilyen például a CEZ is.

A cseh áramszolgáltatónál is egy darabig kérdéses volt, hogy mi lesz a sorsa a 7 százalék körüli részvénycsomagnak, azt követően, hogy idén januárban lejárt a MOL vételi opciója a részvényekre. Itt azonban az értékesítés veszélye rövid távon elhárult átváltható kötvények kibocsátása révén.

A többi nagyobb tulajdonoshoz pedig, akik potenciálisan eladók lehetnének, részvénykihelyezés útján kerültek még korábban a MOL-papírok, vagyis a legnagyobb valószínűsége meglátásunk szerint annak van, hogy a Dana és anyacége, a Crescent Petroleum táraz ki - amennyiben az értesülések helytállóak.