Árpád
-2 °C
3 °C

8,4 millió autót hív vissza a General Motors

2014.06.30. 22:51

Újabb több mint 8,4 millió autót hív vissza a General Motors, mivel probléma lehet a gyújtáskapcsolóval.

A visszahívott autók között vannak az 1997 és 2014 között gyártott Cadillac CTS és SRX, a Chevrolet Malibu, a Monte Carlo és Impala, az Oldsmobile Intrigue és Alero, a Pontiac Grand Am és a Grand Prix.

A General Motorsnak az idén már több mint 28 millió autót kellett visszahívnia, ami eléggé megtépázta a cég hírnevét. A GM belső vizsgálata szerint legalább 15-en tudtak arról évek óta, hogy bizonyos autóknál balesetveszélyesek a gyújtáskapcsolók, de ez csak idén került nyilvánosságra.

A cég hétfőn 1 millió dollárt kínált fel annak a 13 családnak, akiknek hozzátartozói a cég hibás gyújtáskapcsolói miatt halhattak meg.

Nemrégiben egy jogi cég jelentette be, hogy bepereli a céget, mivel úgy vélik, hogy az elmúlt időszak tömeges autó visszahívásai miatt az autók tulajdonosai kártérítésre jogosultak a váratlan értékcsökkenés miatt.

A csoportos keresetben akár 15 millió autótulajdonos is érintett lehet, olyanok, akik 2009 és 2014 között vásároltak az autógyártó termékeiből. A becslések szerint legalább 10 milliárd dolláros kártérítés térdre kényszeríthetné a vállalatot.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?