Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hat mezőt vesz a Mol az Északi-tengeren

2014.06.30. 08:28

A Mol részvény adásvételi szerződést kötött a Premier Oil UK Limited céggel hat tengeri kutatási-termelési licensz részesedésének megvételéről, amelyek az Északi-tenger középső részén találhatóak. A tranzakció értéke 130 millió dollár.

A portfolió magában foglalja a Scott (21,84% összesített részesedés), a Rochelle (15%) és Telford (1,59%) mezők nem operált részesedését, valamint részesedést ad további kutatási területeken, mint a Rochelle mező alatt elhelyezkedő mélyszintű terület.

Ezek 2014-ben idáig átlagosan 3,7 ezer hordóegyenérték/nap mennyiségben termeltek, a kitermelés csúcsa várhatóan 6,2 hordóegyenérték/nap lesz, melyet 2016-ban érhetnek el. A teljes egyesült királyságbeli portfolió kitermelésének csúcsa 2018-ban várható 20-22 ezer hordóegyenérték/nap szinten.