Beszállhat a Puma a Dortmundba

2014.07.01. 09:39

Újabb nagy halat foghatott ki a tőzsdén jegyzett német sztárcsapat, a Borussia Dortmundba a Handelsblatt információi szerint a Puma szállna be, írta a portfolio.hu.

A Handelsblatt információi szerint újabb nagyvállalat szállhat be az előző évek német sikercsapatába, a Puma szerezhet tulajdonrészt a Dortmundban. Az eddigi főszponzor, az Evonik is tulajdonosa is lesz a klubnak, a német vegyipari vállalat egy tőkeemelés keretében 9 százalékos részesedést szerez a klubban, a Dortmund ezzel 27 millió euróhoz jut, ezen felül az Evonic 2025-ig meghosszabbította a szponzori szerződést is.

A BVB más cégekkel is tárgyalásokat folytat, korábban szó volt arról, hogy akár a Deutsche Bank is tulajdonos lehet a futballcsapatot működtető cégben, de más nagyvállalatok is jelezték érdeklődésüket.

Korábbi jó hír, hogy a futballcsapat részvényei bekerültek az SDAX indexbe, ami azért fontos, mert így még inkább a befektetők szeme előtt lesz a cég. A Dortmund papírjainak árfolyama idén már közel 30 százalékot emelkedett, csak tegnap a Pumával kapcsolatos hírekre 6 százalékot ugrott az árfolyam.