Igen durvát lépett a fejlesztési miniszter

2014.07.08. 09:50 Módosítva: 2014.07.08. 11:28

Seszták Miklós fejlesztési miniszter egy körlevélben leállított minden szerződéskötést - értesült  a Cink. A dolog úgy derült ki, hogy az egyik érintett állami cég alkalmazottja kiszivárogtatta az NFM-es körlevél lényegét, amit egyébként nem bcc-ztek, hanem minden címzettet odaírtak, így azt is tudni, száznál több céget érint az ügy. 

A lap forrása szerint:

Seszták Miklós - NFM miniszter - felfüggesztette az összes részben vagy teljes egészében állami cégben az összes szerződéskötést... természetesen a normál üzletmenethez szükséges szerződéseket újra lehet kötni, de hát azért ez nagyon képlékeny, hogy mi a normál üzletmenet... Semmi oka nincs, ahogy az sincs benne, hogy mikortol lesz ez feloldva, a második bekezdésben van csupán annyi, hogy ha mégis kötne valaki szerződést, akkor azt csak Sesztákkal és a vagyonpolitikáért felelős államtitkárral egyeztetve lehet csak. A tárgy is csak annyi, hogy: Szerződések felfüggesztése.

Az ügyről kérdéseket küldtünk az NFM sajtóosztályának, amint megkapjuk a válaszokat, frissítjük a cikket. 

Mi zajlik a háttérben?

Az Index névtelenséget kérő forrásai szerint a levél egy újabb, immár nyílt húzás a Fidesz hátországában zajló gazdasági háborúban. A sajtóban már a múlt héten megjelent, hogy Seszták Miklós feladatul kapta az oligarchák kiszorítását az állami cégek vezetéséből, és maga a miniszter is megüzente egy interjúban, hogy lecserélik a nem hatékonyan működő állami vállalatok vezetését.

Elkérjük a levelet

Leszivárgott Önhöz is a miniszter levele? Vagy ön egyenesen egy állami cég első embere? Tudja Mit? Ez most nem számít! Ha elege van a főnökeiből, a munkahelyéből, az államból és az állam vállalataiból, a zavaros politikai harcokból vagy bármi másból, öntse ki a szívét nekünk! Ha megvan ez a bizonyos levél, akár azt is csatolhatja! Ide várjuk a küldeményt: tema@mail.index.hu. 

A korábbi találgatások szerint Orbán Viktor miniszterelnök kezdeményezte az eddigi status quo felbontását, de forrásaink szerint Lázár János kancelláriaminiszter is aktívan részt vesz a helyzet alakításában. A nagyok harcában az alig egy hónapos fejlesztési miniszternek valójában csak végrehajtó szerepe van. A forrásaink szerint az elmúlt egy hónap történései, amelyek eddig jó részt a színfalak mögött zajlottak, kormoly bizonytalanságot váltottak ki az állami szektorban.