Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vince, Artúr
-3 °C
3 °C

A Sharp kivonul

2014.07.09. 15:11

A japán Sharp elektronikai konszern megválik egyes üzletágaitól és csupán értékesítő irodán keresztül kereskedik Európában - írja a Nikkei japán gazdasági lap.

A tervek szerint a Sharp lengyelországi televízió-gyárát a tajvani TPV Technology vállalatnak adja el, amely a licenszszerződés értelmében továbbra is a Sharp márkanév alatt értékesíti a televíziós készülékeket.

A japán lap értesülése szerint első körben 300 alkalmazottól válik meg a cég és valószínűleg további elbocsátások lesznek, amint eladják a televízió-üzletágat.

A japán elektronikai konszern az eddigiekhez hasonló liszensz modell kiépítését tervezi a háztartási eszközök piacán a török Vestel csoporttal. Szintén megválik a napelemmodulokat gyártó érdekeltségétől Európában; mintegy 3 milliárd jenért eladja tulajdonrészét az olasz Enel csoporttal létrehozott vegyes vállalatban.

A Sharp tavaly - három év után először - ismét nyereséggel zárta a pénzügyi évet. A profit 60 százalékát külföldön realizálta, ám a nyereségnek csak a töredéke, 1,6 százaléka esett Európára. Így a cég a jövedelmezőbb ázsiai és észak-amerikai piacokra koncentrál - tájékoztat a Nikkei című lap.  • Vennék
  • Hírek