Az Air France megvenné a Wizz Airt?

2014.07.09. 13:21

Előrehaladott tárgyalásokat folytat az Air France-KLM a Wizz Air felvásárlásáról - jelent meg az egyik holland online újság, a légiközlekedési hírekkel foglalkozó Luchtvaartnieuws oldalán, akik párizsi forrásokra hivatkoznak – írja a portfolio.hu . A lap értesülései szerint az Air France számára, aki a Transavián keresztül most is kínál diszkont repülést, a Wizz Air jó terjeszkedési lehetőséget jelentene a fapados-piacon.

A francia-holland légitársaságnak már most is van diszkont légitársasága, a Transavia, amely a cégcsoporton belül, de független légitársaságként működik.

A Wizz Air esetleges felvásárlása jó terjeszkedési lehetőséget jelentene, hiszen míg a Transavia fő piacát Hollandia és Franciaország jelenti, addig a Wizz Airrel Közép-Kelet-Európa felé nyithatna, ahol a Wizz a legnagyobb diszkont légitársaságnak számít.

A Transavia túl kicsi ahhoz, hogy felvegye a versenyt a nagyokkal, például a Ryanairrel, vagy az easyJettel, amelyek több száz repülőgépes flottát működtetnek. Ezzel szemben a Transavia mindössze 30 gépes flottával büszkélkedhet - emlékeztet a holland online újság, a Luchtvaartnieuws.

A légiközlekedési hírekkel foglalkozó lapnak a Transavia vezetője, Mattijs ten Brink nem cáfolta, de nem is erősítette meg a híreszteléseket. Az Air France vezére korábban jelezte, hogy vizsgálják a lehetőségeket Európában az úgynevezett "point-to-pont" piacon (vagyis amikor egy légitársaság két város között teremt közvetlen összeköttetést, nem pedig hálózatosan működik), de nem közölte, hogy lenne konkrét célpont.  • Hírek
  • Árfolyam