Valamire készül a Magyar Közút Zrt.

2014.07.16. 15:39

Nyolcvan új John Deere gyártmányú traktort szerez be a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az év végéig, mintegy 2,7 milliárd forint értékben - közölte a vállalat szerdán az MTI-vel.

A társaság közleménye szerint a nádudvari székhelyű KITE Zrt.-től szerzi be a traktorokat, a padka- és rézsűkasza adapterekkel együtt. A beruházás bruttó összértéke 2,7 milliárd forint, amelyre 5 éves futamidejű, zárt végű lízingszerződést köt a vállalat.

A Sárbogárdon bemutatott 4,5 literes, 4 hengeres, 125 lóerős, korszerű és környezetbarát motorral szerelt traktorok 66 mérnökségen végeznek majd munkát, az év minden szakaszában - ismerteti a közlemény, hozzátéve: az adapterek gémszerkezettel ellátottak, így a padkakasza akár 3 méterre is, míg a részű kasza akár 6 méterre is kinyújtható a hordozó jármű középvonalától, így tudja biztosítani a kezelendő útszakaszok mentén a hatékonyabb és gazdaságos gépesített munkavégzést.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2012-ben indította el azt a fejlesztési programját, amelynek célja gép- és eszközparkjának megújítása. Az újabb beruházással - a tavalyi 24 nagy teljesítményű traktor beszerzésével együtt - a vállalat traktorállományának közel fele megújul.