Nem sokat ér a fogadási oldalak blokkolása

2014.07.17. 13:47

A továbbiakban kérjük használd a hu1.unibet.com címet szolgáltatásunk elérésére, mely 100 százalékban egyezik meglévő oldalunkkal. Ha így sem éred el az oldalt, töröld a cookie-kat a böngésző beállításaiban, ez megoldja a problémát.

- közölte az unibet nevű fogadási oldal ügyfeleivel, miután a NAV elkezdte blokkoltatni több online fogadási oldalt is tilt szerencsejáték szervezés miatt.

unibet

A NAV eddig már nyolc domain alatt fellelhető, engedély nélküli szerencsejáték-szervezéssel érintett honlap ideiglenes blokkolásáról szóló határozatot hozott, ez alól azonban elvileg nem nehéz kibújni, elő lehet fizetni például olyan VPN szolgáltatásokra, amelyekkel teljesen anonim módon, külföldi ip-címmel lehet netezni, de megoldást jelentenek a webproxyk is, amelyek közül például több ingyenes is található.

A tiltott szerencsejáték-szervezést folytatók internetes blokkolását elrendelő határozatokat az állami adóhatóság hirdetményi úton közli, a hirdetményt 15 napig kell az állami adóhatóság honlapján közzétenni. A hirdetmény a honlapon történő közzétételt követő 15. nap elteltével válik közöltté és emelkedik jogerőre.

A NAV figyelmeztetett: Magyarországon engedéllyel nem rendelkező szervező által nyújtott online szerencsejátékban történő részvétel a játékos saját kockázatára történik. Bírósági eljárásban nem lehet érvényesíteni az ilyen játékból vagy fogadásból eredő követelést.