Valér
4 °C
8 °C

Rosszul megy az Andrássy úti luxusboltoknak

2014.07.28. 07:54

Az Andrássy úti luxusboltok között a tavalyi mérlegek fényében alig akad nyereséges, írta a Napi.hu.

A legjelentősebb forgalmat - első látásra legalábbis - a Louis Vuitton érte el. A legendás francia táskagyártó üzletében ugyanis szinte mindig tucatnyi turista látható, a forgalom azonban évek óta stagnál. A tavalyi 1,2 milliárdos forgalom szinte forintra megegyezik a 2012-es és 2011-es bevétellel, és a nyereség sem gigantikus, az adózás előtti eredmény 135 millió forint volt 2013-ban.

A Louis Vuittonnal megegyező bevételt ért el az út szemben levő oldalán működő Gucci. Az olasz luxusmárka viszont 44 milliós veszteséggel zárta a tavalyi évet. A "szomszéd" német Max Mara márkaboltja - a Dorottya utcai üzlettel együtt - 562 milliós árbevételhez jutott, amihez 99 milliós nyereség társult. Magyar tulajdonban van a szintén olasz eredetű Zegna boltot üzemeltető E.Z. Fashion Kft. amely évek óta 180 millió forint körüli árbevételt és szerény nyereséget tud felmutatni.

A rekorder kétségtelenül az Il Bacio di Stile. A maga nemében páratlan luxusáruház a 2013-as évet 475 millió forintos árbevétellel és 2,15 milliárdos veszteséggel zárta. Igaz, csak ősszel nyitottak, így a mérleg nem teljes üzleti évet tükröz és a gigantikus veszteségben a beruházás kiadásai is benne vannak.